Kakve trendove u dizajnu kuhinja možemo očekivati u 2024. godini?

Potpuno je nepotrebno govoriti da je kuhinja srce doma. Naša dopuna energije i goriva obavlja se baš u ovoj prostoriji. Većina ljudi tu započinje dan,  uz doručak i šalicu kave ili čaja, tu prvo svraća nakon posla ili škole i to je posljednje mjesto koje posjećuju prije spavanja. I zaista, u ovoj prostoriji provodimo puno vremena i ne čudi da ima velik utjecaj na nas.

Želite li ove godine obnoviti svoju staru, ali funkcionalnu kuhinju, ili se pak useljavate u potpuno novi dom koji je potrebno opremiti, pročitajte koji se trendovi u uređenju kuhinja očekuju 2024. godine.

Organizirano i funkcionalno skladištenje

Jednostavno skrivanje stvari u ormarima više nije opcija prema vodećim svjetskim dizajnerima interijera. Svaka stvar treba imati svoje mjesto, biti dobro organizirana i uvijek lako dostupna. Pretrpane ladice i ormari sa svime i svačim ove godine nisu rješenje. Idealno rješenje su skrivene ladice za začine, posebne police za daske za rezanje, skriveno spremište u donjim ormarićima ili poseban skriveni pretinac za male kućanske aparate.

Najčešći nered je upravo u ormariću ispod sudopera, a to više nije opcija. Ovaj prostor treba dobro urediti i organizirati, kako bismo optimalno koristili svaki slobodni dio, ali na uredan i higijenski način. Pogledajte BLANCO sustave za odlaganje otpada, skrivene i dobro organizirane ispod sudopera i izvršite ovaj zadatak.

Osvrnut ću se na ovaj trend, a drugi dizajneri ističu da ako imamo puno dobro organiziranih donjih kuhinjskih ormara, imat ćemo dovoljno prostora za pozabaviti se rasvjetom, policama i umjetničkim momentima u gornjem dijelu.

Jarke boje

Sterilno bijele kuhinje imale su svoj trenutak da zasjaju na tržištu, sada je vrijeme za bogatije i tamnije nijanse. Mnogi dizajneri interijera obožavatelji su namještaja u jarko zelenim, crvenim i kraljevsko plavim tonovima. Ako preuređujete ili izrađujete novu kuhinju, sada se možete igrati sa svojim omiljenim bojama. šumsko zelena, tamnocrvena, crna, morsko plava nije tako teško zamisliti u ovoj prostoriji.

Svoju staru bijelu kuhinju lako možete osvježiti bojama pomoću folija, tapeta ili jednostavnim bojanjem ormarića.

Napa kao zvijezda kuhinje

Svaka kuhinja treba središnju točku, a napa se vraća na veliku pozornicu kao zvijezda kuhinje. Ove godine gledat ćemo nape od gipsanih ploča, letvica, dasaka i letvica, metala, pa čak i cigle ili kamena.

Asimetrija

Nekako je do sada u kuhinji uvijek dominirala simetrija. Uravnotežen, zrcaljen, harmoničan. Dizajneri interijera ističu da će to završiti 2024. godine. Asimetrija je pokucala na velika vrata, a kreativnost u vidu raznih boja, uzoraka i materijala daje neodoljiv izgled modernim kuhinjama. U praksi to znači da možete imati policu samo s jedne strane zida ili otoka ili možete miješati okomite ormare i vodoravne ladice jedne pored drugih.

Topliji zemljani tonovi

Već smo spomenuli da su bijele kuhinje prošlost te da, prema riječima vodećih svjetskih dizajnera, sada dominiraju tople, neutralne palete boja koje umiruju sva naša osjetila. Ona varira od kremasto bijele do tamnozelene šume.

Sigranit sudoperi iz BLANCO asortimana dostupni su u nekoliko prirodnih krem ​​tonova koji će se lako uklopiti u ovaj novi trend. Prljavo bijela, tartuf, vulkan siva savršeno će se uklopiti u toplinu kuhinje.

Kamene pozadine

Ovo i nije tako velika vijest. Kamen u kuhinji mogao se vidjeti i prije, najčešće na zidovima. No dizajneri ističu da će ih biti sve više. BLANCO kamen siva boja, sudoper i slavina, savršeni su za ovakav tip kuhinje.

 

 

ZDRAVA, FILTRIRANA VODA ZA CIJELU OBITELJ
Close

Close
Kategorije