KAKO ODABRATI SLAVINU

Kako da sve teče glatko?

Jeste li znali da je slavina nešto što najčešće koristimo u kuhinji, u prosjeku 75 puta dnevno. Smještena u samom središtu kuhinje, povezana s izvorom vode, koristimo je da se okrijepimo čašom vode, pripremimo kavu, čaj, limunadu, operemo ruke, napunimo lonac, operemo povrće i voće, operemo posuđe i još mnogo toga. A osim svega, kao najistaknutiji dio kuhinje, slavina je prvo što ugledamo kada pogledamo ovu prostoriju, te je  vrlo značajan i njen dizajn.

Sve navedeno nameće važnost odabira slavine kod opremanja kuhinje. Svatko tko je toga svjestan neće htjeti raditi kompromise u dizajnu, kvaliteti i funkcionalnosti.

Jednostavnost korišenja.

Ne tako davno, tržištem su dominirale dvoručne slavine. Situacija je sada puno drugačija pa ćete takve slavine teško naći. Slavinu s jednom ručkom puno je lakše koristiti jer je druga ruka uvijek slobodna, a kada želite namjestiti pravu temperaturu vode za sebe, ne morate se mučiti s miješanjem točne količine hladne i tople vode. Jednom ručkom ćete namjestiti odgovarajuću temperaturu.

Povećan opseg rada.

Opseg rada vaše slavine uvelike ćete povećati ako ima crijevo koje se može izvući ili odvojiti. Čak i izvan sudopera, ako je potrebno. Iako je sudoper pun prljavog posuđa, svoj lonac možete napuniti vodom. Pranje velike posude bez puno napora i okretanja jer crijevo dopire do svih dijelova. Začas ćete oprati svoj sudoper, koliko god velik bio.

A ako slavina ima dodatnu mogućnost promjene mlaza, pranje posuđa ili voća i povrća je iznimno jednostavno.

Uz već uobičajene slavine s tušem i dvije mlaznice, BLANCO ima slavine koje svojim funkcijama doslovno oduzimaju dah. Filtarske slavine, kao odgovor na sve veću potrebu za pročišćavanjem pitke vode, veliki su hit u asortimanu BLANCO. Ove slavine su sa dva odvojena priključka spojene na vodovod i na filter za pročišćavanje vode, tako da u jednoj slavini imate i običnu i pročišćenu zdravu vodu, na dvije odvojene ručice kroz dva odvojena crijeva.

A jeste li znali da postoji slavina koja se aktivira i deaktivira preko senzora? BLANCO SOLENTA-S Senso

Slavine koje mogu još više.

Ako imate prozor u kuhinji, a odmah ispod njega je idealno mjesto za sudoper i slavinu, postavlja se pitanje kako ćete otvoriti prozor? Određene BLANCO slavine imaju tako fantastične mogućnosti o kojima niste ni sanjali.

Sa specijalnim “prozorskim slavinama” vaš problem je riješen, jer se te slavine mogu spuštati, skidati, savijati i ta-da, nema nikakve prepreke prozorskom krilu.

Raznolikost dizajna, oblika i boja.

BLANCO slavine možete pronaći u raznim izvedbama. Osim usmjerenosti na kvalitetu i funkcionalnost, ovaj renomirani njemački brend veliku pažnju posvećuje dizajnu. Za neke od njih višestruko su nagrađivani.

Kada su vam jasne funkcije koje želite da slavina ima, možete prijeći na odabir dizajna koji vam se sviđa i koji se uklapa u interijer vaše kuhinje. Bogati asortiman BLANCO nudi mnogo različitih oblika, površina i boja.

No, u korak s novim trendovima BLANCO je u svoju ponudu uvrstio i moderne mat crne slavine koje jednostavno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ili ćete se zaljubiti u satenske zlatne slavine koje su u kratkom vremenu postale toliko popularne, a već krase velik broj kuhinja.

Još jedan važan aspekt: ​​visoki ili niski tlak?

Iako posljednja točka, način opskrbe vodom u vašoj kuhinji prva je stavka o kojoj treba razmišljati pri odabiru slavine.

Ako ispod sudopera imate mali protočni bojler, tada će vam odgovarati samo niskotlačne slavine, slavine s tri crijeva. Ako pak toplu vodu dobivate izravno iz vodovoda (centralnog bojlera), tada je riječ o visokom tlaku, čemu odgovaraju moderne visokotlačne slavine s dva crijeva.

Međutim, na našem tržištu postoje mali protočni bojleri koji podnose pritisak od 6 bara, što je sasvim dovoljno da odaberete slavinu za visoki pritisak i da imate puno veći izbor u opticaju.

Izbor je na Vama.

Za koju god varijantu se odlučili, BLANCO za svakog ima odgovarajuću slavinu. Pogledajte asortiman slavina OVDJE.

 

BLANCO UNIT – besprijekorno integrirana jedinica
POSEBNA PONUDA
Close

Close
Kategorije