MODERNA KUHINJA DRŽAVE-KUĆE


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\Domains\kovinoplast.ba\wwwroot\blanco\wp-content\themes\kovinoplast\template-parts\post-taxonomies.php on line 9

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\Domains\kovinoplast.ba\wwwroot\blanco\wp-content\themes\kovinoplast\template-parts\post-taxonomies.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\Domains\kovinoplast.ba\wwwroot\blanco\wp-content\themes\kovinoplast\template-parts\post-taxonomies.php on line 43

 Tradicija ugode

Savršen način da završite dan: povratak kući nakon dugog radnog dana i odmotavanje u vlastitom domu. Ugodna kuhinja omogućuje vam uklanjanje stresa i svakodnevne brige. Ovdje ćete naći savjete i informacije o tome kako svoju modernu kuhinju u seoskoj kući pretvoriti u mjesto u kojem se cijela obitelj osjeća kao kod kuće.

Stopama vaših forbears Stil seoske kuće je ugodna vrsta dekora koji jednostavno odiše toplinom i sigurnošću. Probudi nostalgična sjećanja na davno prošla vremena. Sa klupom i starim drvenim stolom bakinina kuhinja bila je središte kuće, a djed je imao veliku stolicu u krilu u svom srcu. Ona potiče iz stila života u starim seoskim kućama u koje bi se dobrostojeće porodice povukle za ljetnu sezonu. Svi su se ubrzo naselili u nameri da se zajedno provedu. Ako želite povesti sa sobom moderan stil zemlje, onda imate širok izbor mogućnosti dizajna. Napokon, stil seoske kuće ne postoji samo u jednoj raznolikosti. Na primjer, u vrućoj Španjolskoj ljudi provode ljeto drugačije nego u hladnijoj Engleskoj. To znači da se stil seoske kuće može prilagoditi širokom rasponu ukusa.

Varijacije u stilu seoske kućeNisu svi ljubitelji klasičnog stila seoske kuće. Na primjer, glomazni rustikalni namještaj često se neće uklapati u male apartmane. Zato se stanovnici gradova umjesto toga odlučuju za moderni stil kuće. Moderan seoski stil u kombinaciji, spaja tradicionalne detalje seoske kuće s industrijskim dizajnom. Čisti oblici postavljaju ton, ali razbijaju se detaljima poput tijestovih pera, ukusnih bočnih stolova i modernog porculana. Ovaj stil opremanja približava se i skandinavskom načinu života koji je usredsređen na hygge (“duljina udobnosti”). Stil skandinavske seoske kuće zasnovan je na posebno mirnim bojama: bijeli namještaj i pribor daju svakom prostoru mirnu auru koja vas poziva na opuštanje. Mnogo jastuka, ćebadi, lampica i toplih tonova drva poboljšavaju atmosferu ‘hyggeligea’. Mediteranski stil seoske kuće koji koristi jake boje potpuno je drugačiji posao. Definišu ga sunčani žuti zidovi koji su često u kontrastu s tamnim drvenim namještajem. Duboko plavo more, nijanse tirkizne boje u dodacima i materijalima poput kože i lijevanog željeza dovršavaju sliku. Britanski stil seoske kuće vraća se osnovama. Ovdje preovlađuju i tamni drveni tonovi u kombinaciji sa bogatim bojama na zidovima i prugastim dodacima.


Različite kuhinje u seoskim kućama

Povratak prirodi: stil seoske kuće definiran je održivim materijalimaPrirodni materijali zajednički su faktor svih stilova kuća. Stil seoske kuće mogao bi se opisati kao “povratak prirodi”, drvo je dominantan materijal u ovom izgledu. Prekrasan drveni parket odiše toplinom, drveni ormarići zrače rustikalnim šarmom, a veliki trpezarijski stol služi kao mjesto okupljanja cijele obitelji. Pribor treba da djeluje i sa toplim osjećajem namještaja. Mnogo jastuka jarkih boja na kauču pozivaju vas da se opustite. Sjaj svijeća u svijećama okupaće vaš životni prostor toplom večernjom svjetlošću. Stil seoske kuće definiran je mekim oblicima i prirodnim izgledom. U svim je sobama jasno da su stanovnici s ljubavlju odabrali svaki detalj i nagradili dom dobrodošlice.

Uradi

Koristite prirodne tkanine i materijale Kontrastni drveni namještaj s dodacima u pastelnim nijansama i prugastim uzorcima Odaberite lagan, udoban namještaj Odlučite se za namještaj sa vlastitim osjećajima i znakovima habanja

 Nemoj

Izbegavajte nameštaj sa hromiranim metalom Ne primjenjujte strogo minimalistički dizajn na svoje životne prostore Izbjegavajte namještaj s puno uglova i ivica Koristite što manje zagasitih, neprirodnih boja Rasporedite s višenamjenskim namještajem – odabrani pojedinačni komadi utjelovljuju šarm seoske kuće

Ono što čini modernu kuhinju sa seoskim kućama Zanimljivo je vidjeti stil seoske kuće primijenjen na funkcionalnije prostorije doma, od kojih je jedna kuhinja. Danas se to ponovo vidi kao žarište porodičnog života. Kuhinja za jelo možda je mjesto u kojem će se svi sastati da večeraju za stolom ili zajedno kuhaju za vikend. Moderni stil seoske kuće zadovoljava vaše potrebe za udobnošću i ugodnom atmosferom. Ako želite pretvoriti svoju kuhinju u ugodno mjesto s dahom nostalgičnog stila, tada biste trebali domiti od prirodnih materijala. Uporedo s drvetom se koriste i drugi materijali koji daju unutrašnjosti vaše kuhinje nešto određeno. Cigleni zidovi razdvajaju jednolične površine namještaja, dok raskošne lanene ili pamučne zavjese kuhinju pretvaraju u ugodno mjesto.

Umivaonici u seoskoj kući : sudoper u stilu seoskih kuća se vraćaModerne kuhinje u stilu seoskih kuća upotpunjene su sudoperima od nehrđajućeg čelika i prirodnih materijala. Granitni sudoperi izrađeni od Silgranit i BLANCO keramičkih sudopera, na primjer, dolaze u mat bojama, koji savršeno funkcioniraju uz cjelokupni izgled moderne kuhinje sa seoskom kućom. Podsećaju na klasične umivaonike u stilu seoskih kuća koji su bili jedno od klasičnih obeležja kuhinja u seoskim kućama u vreme vaših baka i deda. Danas moderni sudoperi poput PANOR-a crpe ovaj testirani dizajn. Keramički sudoper dolazi u puno toplih boja koje se uklapaju u ugodan ambijent kuhinje seoske kuće. Međutim, moderni sudoperi u seoskoj kući ne gube ništa u pogledu praktičnosti. Imaju posebno velike posude, pružaju obilje prostora za čišćenje. Sudoper vam nudi i mogućnost postavljanja daske za rezanje na vrh, pružajući dodatni prostor na radnoj površini. Kako bi se osiguralo da su detalji dizajna kuhinje u skladu, dodaci su također usklađeni u boji. To uključuje slavinu miksera. Da biste se uklopili sa izgledom seoske kuće, to ne bi trebalo biti previše uglađeno ili zasljepljujuće. U toplim bojama poput keramičke bijele ili alu sive, slavina miksera se uklapa u prirodne boje kuhinje u seoskoj kući.


Srce modernih porodičnih tradicija.

Suvremena interpretacija klasika. BLANCO unosi dodir seoske kuće u kuhinju s VINTERA XL 9. Poznati oblik s upečatljivom prednjom pregačom prilagođen je modernoj estetici sa suvremenim dizajnom i privlačnim granitnim izgledom u SILGRANIT PuraDur. Rustikalna, a opet elegantna izjava za visokokvalitetne kuhinje u modernom stilu zemlje. Odaberite boju i prikladnu slavinu za miksere iz naše ponude kako biste ovo učinili mjestom za cijelu obitelj. Uostalom, Vintera XL 9 nudi dovoljno prostora za cijelu obitelj i obilje novih obiteljskih tradicija.

Moderna kuhinja u seoskoj kući naspram minimalizma Posljednjih godina uz moderan seoski dom razvila se vrlo moderna verzija, ovaj put koristeći minimalističke detalje. Ovaj moderni stil zemlje definiran je određenom tendencijom prema ravnim linijama i suzdržanim izborom boja. Na vama je da pronađete pravi balans klasičnog pristupa i minimalizma za dizajn vlastite kuhinje u stilu seoske kuće. Saznajte ovdje o osnovnim principima i kontrastima između kuhinja u seoskoj kući i minimalizmu i uspostavite savršen spoj za vašu kuhinju:

Pregled: Kako dizajnirati svoju seosku kuhinju Odaberite kuhinjski namještaj od prirodnih materijala koji odiše toplinom.Uporedite namještaj s posebnim detaljima poput golog zida od opeke, peći od lijevanog željeza ili elemenata od prirodnog kamena.Napravite ciljane pops boje: drvene stolice sa sjedalima pastelne boje, suptilno prugasti čajni ručnici ili platnene ili pamučne zavjese.Dizajnirajte svoj sudoper kao središnju tačku kuhinje u seoskoj kući: modeli koji izgledaju kao sudoper u stilu seoskih kuća pružaju šarmantan vintage izgled.Odlučite se za slavinu za miksere u mat bojama koja savršeno funkcionira s izgledom kuhinje u vašoj kući ili stvorite naglaske s brončanom slavinom od mješalice nostalgično oblikovanom.Ne sakrivajte pribor poput lijepih čaša, kuhinjskih vaga, zdjela s voćem ili posuđa s cvjetnim bojom, već ih izložite u ormarićima sa staklenim vratima.

Materijali:

Ravna ili pruga Minimalizam: Kauči, jastuci i zavjese pretežno su izrađeni od prirodnih materijala. Ograničene blokovske boje dominiraju. Trebali biste koristiti i nastavljati kombinirati namještaj i pribor što je duže moguće. Stil seoske kuće: Ovde se koriste i prirodni materijali poput pamuka i platna, ali u ovom slučaju uzorci su takođe opcija. U klasičnom stilu seoske kuće poznate su klupe sa sjedištem s cvjetnim uzorkom. Jedna od ključnih razlika je da moderna kuhinja u seoskim kućama ne krije kuhinjske uređaje, posuđe ili pomagala, već ih uredno postavlja po ormarićima ili kuhinjskim policama.